Sékou Koundouno rencontre Konaté à Paris : le respect de la Constitution de mai 2010 au menu des échanges…

Tijdens zijn recente bezoek aan Frankrijk, de coördinator van de Cel Broom Citizen had een ontmoeting met generaal Konate, oud-minister van Defensie en waarnemend voorzitter van de overgang (2009 -2010) in zijn privéwoning in buitenwijken van Parijs. Verschillende onderwerpen werden besproken tijdens deze uitwisseling, die 1 uur klok was.

democratische, vreedzame en afwisselend burger in 2020, het respect voor de grondwet van mei 2010 en de strijd tegen de revisionistische tendensen van sirenes en de crisis die het Grondwettelijk Hof schudde, de bijdrage van de diaspora op het gebied van belangenbehartiging en lobby in diverse kanselarijen en mobilisatie tijdens de verschillende oproepen voor expressie, activering en participatie van de burgers sociale krachten van Guinea tot de vestiging van de democratie in Guinee waren onder andere onderwerpen besproken door de twee mannen.

Na uitwisselingen en discussies die duurde ongeveer een uur klok, de voormalige nummer 3 CNDD Konate nodigde de Broom Citizen beheerder constant te blijven, volhardend en integreert zoals zij reeds doet in haar aandelen op de grond.

Van haar kant, het plaatsvervangend hoofd van de Cel Broom Citizen zei de voormalige minister van Defensie, dat zal samenwerken met collega’s Sociale Krachten van Guinee voor Citizen strijd tot aan de uiteindelijke overwinning rekening van het soevereine volk van Guinee.

In het proces, Sekou Koundouno herhaalde aan generaal Konate zal hij nooit de politiek doen in zijn leven en dat het platform van de civiele samenleving leidt hij geen voorkeur hebben voor een leider.

« Als een gezworen activist, zeg ik dat de strijd puur en eenvoudig burger is, » zei hij.

Konate-KONDIANOHet was in een klimaat van broederschap getint met gezelligheid dat de vergadering eindigde met beugels en een strakke linkerhand. Eén manier om te bewijzen dat deze ontmoeting niet de laatste is met het oog op een sterk Guinea waar de droom mogelijk is.

 

Citizen Broom Communicatiecel

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.